Редактор: Виолета Николаеваe-mail: За ревизията на управлението и здравеопазването говори в сутрешния

...
Редактор: Виолета Николаеваe-mail: За ревизията на управлението и здравеопазването говори в сутрешния
Коментари Харесай

Симидчиев: Няма устойчиво мнозинство в парламента, което да провежда ясно политика

Редактор: Виолета Николаева

e-mail: 

За проверката на ръководството и опазването на здравето приказва в утринния блок на Канал 1 пулмологът и член на " Демократична България " доктор Александър Симидчиев:

" Здравеопазването би трябвало да има усъвършенстване - още от финансирането, а тук би трябвало да обръщаме повече внимание на профилактиката. 

Ако имахме добре работещи институции, нямаше да имаме изключителни такива. Правилата могат да бъдат усъвършенствани във всеки един миг. Няма здравеопазна система в света с задоволително средства, въпросът е с тези, които имаме, какво можем да създадем. 

Има доста положителни способи, по които да се изразходват средствата. Сега системата работи след протичащото се, а би трябвало да се акцентира на профилактиката. 

Имаме потребност от ефикасна изпълнителна власт. Парламентът е мощно фрагментиран. По време на гласуването стана ясно, че болшинството е много флуидно, нямаме стабилно болшинство, което да организира ясна политика. 

Винаги поддържаме научнобазираните политики с цели. В други области са политиките, свързани със законодателната власт - да имаме структури за съблюдаване на закони. В образованието също има ясно изразени цели. 

В опазването на здравето имаме съвсем 3-4 целта. "

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР